Sajtóközlemények, fotók, videók és beszédek

LEVELEK

2019. május 30.

Áder János köztársasági elnök részvéttávirata Mun Dzsein koreai köztársasági elnöknek a Budapesten történt hajószerencsétlenség miatt

Őexcellenciája
Mun Dzsein,
a Koreai Köztársaság elnöke

Szöul


Tisztelt Elnök Úr!

Mély megrendüléssel értesültem a tegnap este Budapesten történt tragikus dunai hajószerencsétlenségről, melynek számos koreai állampolgár esett áldozatául.

Biztosíthatom Excellenciádat, hogy mindent megteszünk a súlyos szerencsétlenség túlélőinek felkutatásáért, a kórházba szállítottak mielőbbi felgyógyulásáért. A magyar hatóságok alapos vizsgálatot folytatnak a baleset okainak és felelőseinek megállapítására, és ennek során készen állnak az együttműködésre a koreai szakértőkkel.

Engedje meg, hogy ezúton fejezzem ki őszinte részvétemet a balesetben életüket vesztett vendégeink valamennyi hozzátartozójának, az egész koreai nemzetnek. Szívből együtt érzünk mindazokkal, akik szeretteiket vagy barátaikat veszítették el a szerencsétlenségben.

Gondolatban mindnyájan ott vagyunk most Önökkel: Korea népével együtt reménykedünk, hogy sikerül még túlélőkre találnunk, és szívből osztozunk a tragédia miatti fájdalmukban.

Budapest, 2019. május 30.


Őszinte nagyrabecsüléssel:

Áder János,
Magyarország köztársasági elnöke

Vízügyi cselekvési program
Vízügyi cselekvési program
Legújabb kiadvány
Legújabb kiadvány