Sajtóközlemények, fotók, videók és beszédek

ELNÖKI NYILATKOZATOK

2016. december 29.

Elfogadó nyilatkozat

A köztársasági elnöki megbízatás újabb vállalására szóló felkérést követően sokan biztattak a megkezdett munka folytatására. Köszönetem fejezem ki mindazoknak, akik lélekben most is velem voltak, és mindazoknak, akik az elmúlt években támogatták államfői tevékenységemet.

Az első felkérés alkalmával a húsvéti elcsendesedés, most pedig karácsony békéje segített a körültekintő mérlegelésben és döntésem meghozatalában.

A felkérést elfogadom. Az alaptörvény rendelkezéseinek megfelelően vállalom a jövő tavasszal esedékes demokratikus megmérettetést.

Az államfői megbízatásra eddig is olyan alkotmányos szolgálatként tekintettem, amelynek ellátása során a köztársaság elnöke a magyar nemzetnek tartozik felelősséggel és számadással.

Újbóli megválasztásom esetén céljaim és személyes vállalásaim a jövőben is változatlanok maradnak. Kiemelt feladatomnak tartom a törvényalkotás feletti alkotmányos kontroll gyakorlását. Továbbra is minden tőlem telhetőt megteszek természeti környezetünk védelme, a jövő nemzedékek iránti felelősségvállalás társadalmi szintű megerősítése, valamint a magyar értékek és magyar érdekek következetes nemzetközi képviselete érdekében. Vallom, hogy a teljesítmény méltó megbecsülésével és az egymásnak megadott kölcsönös tisztelettel jobbá és sikeresebbé tehetjük közös és személyes életünket. Ebben a munkában szövetségesemnek tekintek mindenkit, aki számára fontos, hogy ezen elvek és célok szerint rendezzük közös dolgainkat.

Áder János

Vízügyi cselekvési program
Vízügyi cselekvési program
Legújabb kiadvány
Legújabb kiadvány