2015. január 16.

Áder János köztársasági elnök civil összefogást sürget az erdőkárok enyhítésére

Áder János köztársasági elnök az állami támogatás mellett civil összefogást sürget az elmúlt év decemberében az ónos eső és az azt követő jegesedés okozta erdőkárok enyhítésére.
Az államfő fogadta Zambó Pétert, az Országos Erdészeti Egyesület elnökét, aki tájékoztatást adott a károkról, az elmúlt másfél hónapban történt munkálatokról és a további teendőkről. Az erdészek becslése szerint az elmúlt 30-40 év munkáját tette tönkre a decemberi természeti katasztrófa, melynek következtében 34 ezer hektár állami erdőt kell helyreállítani. A kár akkora, hogy enyhítése állami segítség mellett is csak társadalmi összefogással történhet meg.
Az összefogás érdekében Áder János köztársasági elnök ma levélben fordult Szabó László Zsolthoz, az MTVA vezérigazgatójához, hogy a közszolgálati média szenteljen kiemelt figyelmet a hazánk erdeinek kárenyhítését célzó civil összefogásnak, hiszen az MTVA mindig is fontos szerepet vállalt a társadalmi kezdeményezések támogatásában.