2014. december 01.

Áder János köztársasági elnök közleménye az index.hu 2014. december 1-jén megjelent írásával kapcsolatban

Vágvölgyi B. András rosszul emlékezik. Katonai szolgálatom alatt nem egyszer voltam fogdában, hanem kétszer. Mindez 36 évvel ezelőtt történt, 1978-ban. A 120-as aknavetősöknél voltam felderítő rajparancsnok, őrvezető. Egy hideg kora tavaszi reggelen én voltam az ügyeletes, és mivel nem küldtem le a többieket – rövid klottnadrág, atlétatrikó – hajnali fél hatkor reggeli tornára, büntetésképpen engem zártak hét napra fogdába.

A második eset az argentin labdarúgó VB-hez kötődik. A velem egykorúak és a nálam idősebbek pontosan emlékeznek arra, hogy a mérkőzéseket hajnalban közvetítették. (Nyitómeccs: Argentína – Magyarország 2:1. De 1:0-ra mi vezettünk, és a magyar válogatott két legjobbját, Törőcsiket és Nyilasit a bíró indokolatlanul kiállította.) A meccseket éjjel titokban néztük. Az egyik meccset követően őrszolgálatra rendeltek, ahol hajnalban az őrhelyemen elaludtam. Ezért 30 nap fogdát kaptam és lefokoztak. Ez a valódi történet. Se őrhelyelhagyás, se ittas lövöldözés, se börtön. Vágvölgyi B. András és az Index - a valóságot durván meghamisító állításaikért - jogi elégtétellel tartoznak.

Áder János
Magyarország köztársasági elnöke

Az első három év könyve
Legújabb videó