Sajtóközlemények, fotók, videók és beszédek

LEVELEK

2016. december 20.

Áder János köztársasági elnök részvéttávirata Joachim Gaucknak, a Németországi Szövetségi Köztársaság szövetségi elnökének a berlini terrortámadás miatt


Őexellenciája
Joachim Gauck úr,
a Németországi Szövetségi Köztársaság szövetségi elnöke

Berlin

Tisztelt Elnök Úr!

Mély megrendüléssel értesültem a tegnap esti, Berlin városában elkövetett alattomos és kíméletlen merényletről, mely számos ártatlan áldozatot követelt.

Magyarország népe és a magam nevében ezúton fejezem ki őszinte részvétemet az áldozatok rokonainak és hozzátartozóinak, és mielőbbi felgyógyulást kívánok az embertelen támadás sebesültjeinek. A megpróbáltatásnak ezekben a nehéz óráiban őszintén együtt érzünk mindnyájukkal, és szívből osztozunk nagy fájdalmukban.

Szomorú kötelességem hangsúlyozni, hogy elfogadhatatlannak tartjuk és határozottan elítéljük a terrorizmust, annak minden formáját és megjelenését. Felül kell kerekednünk a pusztítás erőin, és közös értékeink által vezérelve mindent meg kell tennünk, hogy a békés emberek életét sehol se fenyegethessék az erőszak megszállottjai. E küzdelemben Németország számíthat barátai, köztük Magyarország támogatására.

A legmélyebb nagyrabecsüléssel:

Áder János,
Magyarország köztársasági elnöke

Legújabb videók
Vízügyi cselekvési program
Vízügyi cselekvési program
Legújabb kiadvány
Legújabb kiadvány